Bedrijfsherstructurering

Zijn het voor jouw bedrijf financieel onzekere tijden? Valt de omzet tegen, zijn de kosten structureel te hoog of spelen er andere tegenslagen? Neemt de druk toe om de liquiditeit op orde te houden? Iets wat voor veel vragen en onrustige nachten zorgt. Eén ding is zeker: de urgentie om iets te veranderen is hoog. Er moet iets gebeuren. Agricap helpt om het in deze tijden financieel op orde te brengen. En te houden.

Bedrijf in zwaar weer

Het kan flink schrikken zijn om te merken dat het bergafwaarts gaat met jouw bedrijf. Om te ervaren dat je de grip langzaam verliest. Een situatie die vaak niet lang houdbaar is. Niet voor jou als ondernemer, niet voor het bedrijf. De consultants van Agricap zijn er om die neerwaartse spiraal een halt toe te roepen. Van liquiditeitstekort door slechte marktprijzen tot een structureel te hoog kostenniveau, wij zijn er om een stabiele situatie te scheppen. Iets wat vaak nieuw perspectief oplevert.

Stappenplan (agrarisch) bedrijf herstructureren

De stap zetten om hulp in te schakelen, is lastig. Dat snappen wij. Maar zodra wij met elkaar om de tafel zitten, merk je dat je er niet langer alleen voor staat. Samen zorgen wij ervoor dat jij de controle weer volledig in eigen hand krijgt. Zowel financieel als strategisch.

Bij het aanbrengen van structuur starten wij met het in kaart brengen van de actuele situatie. Vervolgens bespreken wij de scenario’s om het bedrijf te herstructureren. Waar liggen besparingsposten, is er een betere financieringsstructuur of moet er worden gesaneerd?

Na het doorspreken van de korte en lange termijn scenario’s kun jij je focussen op de ingezette veranderingen. Het bedrijf herstructureren is spannend. Weet dat wij er zijn om jouw bedrijf door deze periode heen te helpen.

Meer informatie

Reviews

“Henk en ik hebben voor meerdere klanten goed samengewerkt. Henk brengt de zaken snel financieel in beeld en heeft de kracht om met en voor de klant door te pakken. Als er snel verandering gewenst is, een must. Daarna(ast) kan Henk met je sparren zodat je strategisch het juiste pad blijft volgen. Hij zal je blijven prikkelen.”

- Dorine Zwaan, 2D Ondernemers Coaching en Mediation

“Wij hebben Henk een aantal jaren geleden via een gezamenlijke klant leren kennen, hadden meteen een goede klik en hebben vervolgens een afspraak gepland om te kijken wat hij voor ons bedrijf zou kunnen betekenen. Wij werken nu een aantal jaren met de financiële rapportage wat ons veel inzicht geeft op korte en op langere termijn waar wij vervolgens goed op kunnen sturen. Hierdoor kunnen we ook een financier van ruim voldoende informatie voorzien wat vertrouwen geeft en waardoor we indien nodig snel zaken kunnen doen. Het is voor ons bedrijf belangrijk slagkracht te hebben en te houden. Door veel kennis, ervaring en een breed netwerk in de agrarische sector heeft Agricap ons dit jaar ook geholpen met de aankoop van een nieuwe locatie, al met al was dit best complex maar met de juiste kennis en strategie in huis zijn we samen tot een mooie overname gekomen.”

- Wim Veldhuizen van Veldhuizen Varkenshouderij