Financiële vraagstukken

Overweeg je om jouw bedrijf vooruit te helpen en toekomstbestendig te maken? Om de stallen te moderniseren, het bedrijf te ontwikkelen of een locatie bij te kopen? Investeringen waar passende financiering voor moet worden gevonden. Agricap helpt bij financiële vraagstukken. Van investeren tot financieren en het maken van goede keuzes. Alles om op gezonde wijze de toekomst tegemoet te gaan.

(Agrarische) bedrijfsinvestering

Krijg inzichtelijk hoe je jouw bedrijf op gezonde wijze vooruithelpt. Laat ons jouw dilemma analyseren en de situatie helder in kaart brengen. Onze specialist komt met een aantal mogelijke routes. Suggesties inclusief een overzichtelijke begroting en financieringsopties om het vraagstuk aan te vliegen. Na het afwegen van de voors en tegens bepaal jij de uiteindelijke richting. Vervolgens is het mogelijk dat wij op de achtergrond betrokken blijven bij de realisatie. Zo wordt een tegenvaller snel opgemerkt en de schade beperkt.

Bedrijfsovername binnen de agrarische sector

Goed nieuws! Je staat op het punt om een bedrijf over te nemen. Wellicht is het al generaties in de familie. Nu is een overname iets wat je niet vaak meemaakt. Een proces waar je extra strategische, organisatorische en financiële hulp bij kan gebruiken. Samen brengen wij in beeld wat de kansen en gevolgen van de bedrijfsovername zijn. Daarbij werkt Agricap samen met externe experts, zoals coaches en fiscalisten. Dit, omdat een overname emotioneel geladen en complex kan zijn. Door onze werkwijze komt er een uitkomst waar alle betrokken partijen zich senang bij voelen.

Waarom Agricap voor (agrarische) financiële vraagstukken?

Agricap biedt een mooie mix van agrarische en bedrijfskundige kennis en kunde. Hierdoor weten wij exact waar op te letten. Van het vinden van investeerders tot het in gesprek gaan met de bank of makelaar. Op die manier kan jouw maatwerkoplossing worden uitgedacht. Naast het zakelijke, strategische aspect bouwen wij graag samen aan een vertrouwensband. Voor ons vormt dit de basis voor een succesvolle samenwerking.

Meer informatie

Reviews

“Henk en ik hebben voor meerdere klanten goed samengewerkt. Henk brengt de zaken snel financieel in beeld en heeft de kracht om met en voor de klant door te pakken. Als er snel verandering gewenst is, een must. Daarna(ast) kan Henk met je sparren zodat je strategisch het juiste pad blijft volgen. Hij zal je blijven prikkelen.”

- Dorine Zwaan, 2D Ondernemers Coaching en Mediation

“Wij hebben Henk een aantal jaren geleden via een gezamenlijke klant leren kennen, hadden meteen een goede klik en hebben vervolgens een afspraak gepland om te kijken wat hij voor ons bedrijf zou kunnen betekenen. Wij werken nu een aantal jaren met de financiële rapportage wat ons veel inzicht geeft op korte en op langere termijn waar wij vervolgens goed op kunnen sturen. Hierdoor kunnen we ook een financier van ruim voldoende informatie voorzien wat vertrouwen geeft en waardoor we indien nodig snel zaken kunnen doen. Het is voor ons bedrijf belangrijk slagkracht te hebben en te houden. Door veel kennis, ervaring en een breed netwerk in de agrarische sector heeft Agricap ons dit jaar ook geholpen met de aankoop van een nieuwe locatie, al met al was dit best complex maar met de juiste kennis en strategie in huis zijn we samen tot een mooie overname gekomen.”

- Wim Veldhuizen van Veldhuizen Varkenshouderij