Henk Westeneng

Bedrijfsadviseur

Geboren tussen de koeien op een melkveehouderijbedrijf zit de liefde voor vee er al van jongs af aan bij Henk in. Het was voor hem dan ook geen breinbreker welke opleiding het na zijn VWO mocht worden: veehouderij aan de Hogere Landbouwschool gevolgd door de post-hbo opleiding bedrijfskunde (deeltijd). Omdat Henk van het type ‘het onderste uit de (melk)kan halen’ is, heeft hij daarna zelfs een doctoraal bedrijfskunde (deeltijd) behaald.

Henk is van jongs af aan werkzaam in de agrarische sector. In 1999 begonnen in de hoek van de agrarische wet- en regelgeving, gevolgd door jarenlang in het bankwezen rondlopen. Sinds 2013 is hij als zelfstandig bedrijfsadviseur actief, waarbij hij agrarische bedrijven helpt in uiteenlopende (her)financieringstrajecten, zoals herstructureringstrajecten, uitbreidingen en overnames.

Waarom de agrarische sector een goede aan Henk heeft? Hij kent de praktijk, is daadkrachtig, positief kritisch en komt – zonder de gesprekspartner en omgeving uit het oog te verliezen – snel to the point. Op basis van een summiere hoeveelheid informatie is hij in staat om een analyse vol scherpe conclusies te maken. ‘Verpakken’ van de boodschap doet hij niet aan. Op een voor derden duidelijke manier weet hij de uitkomsten van een (financiële) analyse naar een operationeel haalbaar plan door te vertalen. 

‘Energie krijg ik van klussen waarbij we samen op zoek gaan naar de juiste oplossing die vaak uit een verrassende hoek blijkt te komen.’